DISKOGRAFI

Flashback #02
  • Releasedatum: 1986-xx-xx Papa Records
  • Releasedatum: 1995-xx-xx Sonet Grammofon AB
ALLMÄNT OM SKIVAN
Samlingsskivan "Flashback #02" gavs ut av Sonet 1995 och innehåller låtar av Di Leva som producerades mellan åren 1984 och 1986. Alla låtar förutom "Bring me a magician", "Kom till mig" och "Snurra bakåt", finns alltså med på två tidigare skivor; "På ett fat" och "Pussel". Sonet gjorde samlingsskivor med diverse svenska artister och dessa samlingar gick då alltså under namnet Flashback.

ÖVRIG INFORMATION
Text i skivomslaget:
"Man kan föreställa sig en ung Thomas Di Leva med tejpad lock i pannan på tåget med enkelbiljett från Gävle till Stockholm. Väskan proppfull med sin pappas gamla 70-tals skjortor och möjligen en och annan av sin mors klänningar, helt säkert med Bowies "Hunky Dory" under armen. Fast beslutad om att lämna sin barndoms stad för en ny miljö och en framtid som popstjärna: "Jag längtar från min öde ö, så jag kan dö"... (Den Skeppsbrutne, 1985).

Thomas Di Leva är något så ovanligt som en personlighet. Omöjlig att stoppa i ett fack. Svårfångad som en fridlyst fjäril. Och så fort du tror att du börjar få grepp om vart han är på väg, byter han skepnad. Ständigt på väg. Framåt, utåt, inåt, bakåt och tillbaka igen. Men alltid på väg.

Följ med på en resa till en period när Di Leva var just på väg. På väg att slå igenom, med plattorna "På ett fat" och "Pussel". En period som kröntes av singeln "Kom till mig" - nu för första gången på CD. Det är här vi hör Di Levas influenser kanske tydligare än någon gång annars. Visst anar man David Bowie i början av "Ibland" eller Talking Heads i rytmerna till "Jag och Fred Astaire" och självfallet Di Levas enda cover "Himlen" (Heaven- Talking Heads).

Under den här tiden mognar också Di Leva som textförfattare och förmåga att träffa människor med personliga och utlämnande texter. I låten "Stjärnsystemet" börjar vi ana Di Levas sedan dess välkända passion för rymden, men helhetsintrycket är dock de mer självutlämnande texterna.

Kanske var det därför ingen slump att han i sista låten på LP:n Pussel (som inte är med i denna samling), sjunger: "Jag ljuger alltid helt och hållet om mig själv..." Frågan är bara om det är riktigt sant?"

© 1984-1986 Papa Records
© 1995 Sonet Grammofon AB

LÅTLISTA
1. Bring me a magician   (4:08)   Smakprov!
2. Säg mig   (3:59)   Smakprov!
3. Goddag på er   (4:26)   Smakprov!
4. Den skeppsbrutne   (5:03)   Smakprov!
5. Ibland   (4:37)   Smakprov!
6. Jag och Fred Astaire   (4:27)   Smakprov!
7. Pilar av kärlek   (4:20)   Smakprov!
8. Kom till mig   (3:49)   Smakprov!
9. Varför?   (4:35)   Smakprov!
10. Du får mig   (4:52)   Smakprov!
11. Stjärnsystemet   (4:27)   Smakprov!
12. Glad att du ännu har tårar   (4:20)   Smakprov!
13. På vift   (3:49)   Smakprov!
14. Himlen   (4:35)   Smakprov!
15. Snurra bakåt!   (4:30)   Smakprov!

Hem    ::     Tipsa oss om Di Leva-nyheter!    ::     Vad saknar du på sidan?     ::     Annonsera     ::     Kontakta webmaster